Træf et bæredygtigt valg – vælg rustfrit stål

Rustfrit stål er uden sammenligning mest bæredygtige materiale til fremstilling af håndklædetørrere

  • Ruster ikke
  • Lang levetid
  • Fremstilling og genanvendelse med fokus på bæredygtighed
  • Overfladebearbejdning – lav miljøbelastning

 

Rustfrit stål ruster ikke (logisk nok!)

I badeværelsesmiljøer er rustfrit stål langt bedre end forkromede overflader til at modstå korrosion (rust). En forkromet overflade kan kun holde stand mod rustangreb så længe den er tæt. Mikroskopiske sprækker er svære at undgå f.eks. ved opsætningen, men også en lynlås en bøjle eller lign. kan ridse håndklædetørreren. Er forkromningen først brudt, kommer rusten, og produktet bliver hurtigt ødelagt.

I Horsley Designs håndklædetørrere er rørvæggene i massiv rustfrit stål og korroderer derfor ikke, hvis der kommer ridser.

 

Lang levetid

Netop fordi rustfrit stål ikke korroderer, holder det længere end både forkromede og pulverlakerede produkter.

Der går i gennemsnit 25 år fra rustfrit stål indgår i stålkredsløbet første gang, til det ryger tilbage i smelteovnene for at blive brugt igen (Kilde: Lemvigh-Müller). Det er godt for bæredygtigheden og godt for C02-regnskabet. Det er også godt for din pengepung! Nok er anskaffelsesprisen lidt højere end for forkromede produkter, men levetiden er meget længere og i tilgift får du et smukkere produkt og en bedre samvittighed.

 

Fremstilling og genanvendelse med fokus på bæredygtighed

Det er ressourcekrævende at producere rustfrit stål første gang. Når det først er fremstillet, er det til gengæld et meget bæredygtigt materiale, der kan genanvendes 100%.

Horsley Designs produkter er fremstillet af Finsk stål, hvor genanvendelsen er meget høj, hvilket sikrer at du kan træffe et bæredygtigt valg.

Rustfrit stål genanvendes hovedsaglig ved en simpel omsmeltning, hvorimod forkromede produkter kræver en videre oparbejdning inden det kan genanvendes.

 

Af hensyn til miljøet

Horsley Designs håndklædetørrere er højglanspolerede. En overfladebehandling der ikke skader miljøet.

Overfladebehandlingen af forkromede håndklædetørrere er derimod en mere miljøbelastende proces, hvor først en tynd kobberbelægning påføres stålet, efterfulgt af fornikling og til sidst en krombelægning. Alle tre metaller (tungmetaller) er skadelige for både mennesker og omgivelser.

Ved genanvendelse af forkromede produkter er der igen en større miljøbelastning pga. de nævnte tungmetaller, end der er for genanvendelse af rustfrie stålprodukter.

 

Se vores udvalg

Design
Horsley Designs håndklædetørrere findes i mange former og størrelser. Du kan vælge mellem klassiske, minimalistiske og skulpturelle former.

Farve


Du kan vælge blandt fire forskellige overflader, der matcher moderne badeværelser: stål, guld, black pearl og chameleon (kamæleon). ‘Farven’ er integreret i det rustfrie stål ved en såkaldt PVD proces (Physical Vapor Deposition), der også kendes fra smykkeindustrien. Ved processen bevares det rustfrie ståls egenskaber og overfladen hærdes yderligere. Ved PVD processen er der hverken pigmenter eller restprodukter der skal bortskaffes.