Hvilken håndklædetørrer skal jeg vælge?

Det kan ofte være svært at gennemskue, hvilken håndklædetørrer der er det bedste køb. I dette indlæg vil vi komme med vores bud på, hvad du skal se efter, før du køber en håndklædetørrer.

Du skal vælge ud fra:

Hvad er dit behov?
Design, materiale og farvevalg
Håndklædetørrer og/eller rumopvarmning?
Reguleringsbehov

 

Hvad er dit behov?

Det kommer an på, hvor mange personer der skal benytte håndklædetørreren, hvor stort dit badeværelse er, og om du også vil bruge håndklædetørreren til rumopvarmning.

Skal hele familien benytte håndklædetørren, er det en god idé at vælge en model, hvor det er let at ophænge flere håndklæder. Se eksempler på rummelige håndklædetørrere og håndklædetørrere, hvor du kan tilkøbe knager. Håndklædetørrene findes i flere bredder og længder. Vælg min. længde x bredde: 1000 x 500 mm.

To personer kan nøjes med en håndklædetørrer mindre end, længde x bredde: 1000 x 500 mm, og til én person eller til tørring af viskestykker kan du snildt vælge de helt små modeller.

Vil du samtidig bruge håndklædetørreren til rumopvarmning, anbefaler vi, at du som min. vælger en håndklædetørrer med effekt over 300 Watt og med rumtermostatventil eller med intelligent styring (elpatron og controller)

 

Design, materiale og farvevalg

Design
Horsley Designs håndklædetørrere findes i mange former og overflader. Du kan vælge mellem klassiske, minimalistiske og skulpturelle former.

Materiale
Vores håndklædetørrere er ALLE miljøvenlige, fremstillet i poleret rustfrit stål. Rustfrit stål er et 100% genanvendeligt materiale, der ikke belaster miljøet, som galvaniserede, forkromede eller pulverlakerede produkter gør på grund af de tungmetaller og andre sundhedsskadelige stoffer, der indgår i processerne.

Vil du være god ved miljøet – vælg rustfrit stål!

Farve


Du kan vælge blandt fire forskellige overflader, der matcher moderne badeværelser: stål, guld, black pearl og chameleon (kamæleon). ‘Farven’ er integreret i det rustfrie stål ved en såkaldt PVD proces, der også kendes fra smykkeindustrien. Ved processen bevares det rustfrie ståls egenskaber og overfladen hærdes yderligere.

Håndklædetørrer og/eller rumopvarmning? – Vælg den rette tilslutning

Med de faldende elpriser er elopvarmning nu blevet et godt alternativ til opvarmning med central- eller fjernvarme.

Det er en overvejelse værd, om du også vil bruge håndklædetørreren til rumopvarmning, dvs.

Vandbåren håndklædetørrer
En vandbåren håndklædetørrer tilsluttes typisk central-, fjern- eller gulvarmestystmet. Når varmesystemet slukkes om sommeren, er der ingen varme i håndklædetørreren. Den vandbårne håndklædetørrer kan enten reguleres manuelt eller ved hjælp af termostatventiler.

El-håndklædetørrer og kombimodeller
Vil du have varme i håndklædetørreren hele året skal du vælge en elektrisk håndklædetørrer eller en Kombimodel. Den elektriske håndklædetørrer reguleres af en elpatron, hvor kombimodellen både tilsluttes dit varmeanlæg og en elpatron. Elpatronen varmer håndklædetørreren op når varmeanlægget er sommerlukket. Kombimodeller kan også udelukkende køre som elektrisk opvarmet håndklædetørrer. Elpatroner kan styres i større eller mindre grad, og kan være med til at dine varmeudgifter reuceres.

 

Reguleringsbehov

Manuel ventil, termostatventil eller intelligent styring

Forstå, hvordan de tre modeller virker og vælg den løsning, der passer bedst til dit behov.

  1. Vandtilslutning: tilsluttes dit central- fjern- eller gulvarmesystem. Når varmesystemet er slukket om sommeren, er der ikke varme i håndklædetørreren. Styres manuelt med krydsventilsæt eller af en termostatventil
  2. Kombitilslutning: tilsluttes dit central- fjern- eller gulvarmesystem med termostatventil og elpatron. Styres af en termostatventil om vinteren og af en elpatron om sommeren
  3. El.tilslutning: en elpatron sørger for opvarmning af håndklædetørreren hele året. Elpatroner findes med forskellige styringsmuligheder – også til fjernkontrol.

 

 

Horsley Design har Danmarks største udvalg i håndklædetørrere, fremstillet i poleret, rustfrit stål i overfladerne: stål, guld, kameleon og black pearl.